Antrenorul personal al creierului tău. Pentru a-ţi exersa argumentaţia şi a purta conversaţii constructive.

Sunt Nae, omul pasionat de retorică încă din adolescenţă şi specialistul cu mai bine de un deceniu experiență în arta dezbaterii.

Şi sunt aici pentru a da mai departe darul persuasiunii şi al comunicării raţionale, mânat de credinţa că lumea ar fi un loc mai bun, dacă am învăța cum să ne exprimăm cu mai multă claritate, structură și logică.

10 ani de debate competiţional, 14 ani ca trainer şi coordonator de programe de debate

De la primul debate competiţional din clasa a IX-a la a certifica traineri şi a crea programe, mai bine de jumătate din viaţă m-am antrenat şi am antrenat minţi în arta dezbaterii constructive. Am făcut parte din echipe şi am condus echipe, am lucrat cu copii, tineri şi adulţi, în România şi în Europa.

Repere profesionale

 • Master Trainer – International Debate Education Association (IDEA)

 • Trainer internaţional – DebateConsult

 • Organizator principal al Conferinței Europene a Trainerilor de Debate

 • Antrenor al lotului național al României la Campionatul mondial de debate

 • Parte a echipei de lucru pentru standardizarea procesului de training de debate la nivel european

 • Cofondator Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO)

 • Director Național de Training – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR)

 • Coordonator Programul naţional „Tinerii Dezbat”

 • Trainer public speaking & storytelling – Opera Comică pentru Copii

 • Trainer de public speaking – Complexul Educațional Lauder Reut

 • Trainer de debate – Consiliul Britanic

Certificări & premii

Trainer Situational Leadership

Titlul “Cel mai bun vorbitor european” – Campionatul European de Debate (2008)

Leaders of Learning – HarvardX

Povestea mea

M-am îndrăgostit de debate în clasa a IX-a şi de puterea sa de a capta atenţia unei săli întregi prin cuvinte. Am învățat să vorbesc structurat, argumentat și persuasiv. Am mers constant la concursuri internaționale, am câștigat europenele şi am reprezentat România la mondiale. În clasa a XI-a, mi-am întâlnit maestrul: Alfred „Tuna” Snider, cel mai faimos profesor de debate din lume, care mi-a fost arbitru, trainer şi omul căruia i-am promis că voi deveni la rându-mi trainer. Şi aşa am făcut.

Am fost unul dintre cei 5 oameni care au fondat oficial ARGO, una dintre cele 6 asociații regionale de debate. Am lucrat cu liceeni şi am devenit antrenorul lotului național al României la campionatul mondial.

Am dezvoltat şi susținut programe de debate, am pregătit traineri, iar ca Director Național de Training la ARDOR am coordonat echipe de peste 40 oameni, am creat metode de pedagogie deliberativă şi am standardizat procesele de training. Ulterior, am creat procesul de certificare în training de debate la nivel european.

Argument Antrenament s-a născut în Germania, în cadrul Erasmus for Young Antrepreneurs, un program de 6 luni care m-a ajutat să-mi cristalizez ideile şi să prind curaj pentru a porni pe drumul antreprenorialului.

Misiune şi valori

Argument Antrenament promovează kind communication.

Prin Argument Antrenament vreau să schimb cultura de ceartă în una de conversație constructivă. Vreau să îţi dau curajul să treci prin conflicte verbale, nu să le ocolești. Vreau să te ajut să porți conversații dificile cu miză mare. Vreau să crești, dezvoltându-ți abilitățile de comunicare şi argumentare.

Îmi place enorm să lucrez unu la unu, dar nu lucrez cu oameni care vor să se folosească de instrumentele dialectice şi oratorice în scopuri neconforme cu legea, morala sau bunul simț.

Prețuiesc corectitudinea, coerența şi consistența. Şi cred în a te folosi de comunicare în scopuri bune.

Speak truth to power. – Alfred „Tuna” Snider

Fără bullying, agresivitate şi superioritate în conversații! Argument Antrenament e despre păreri susţinute argumentat şi cu blândeţe.

Conversațiile adevărate sunt despre a crea un spațiu sigur. Doar așa ai șansa să ajuți pe cineva să își schimbe o părere.

Scopul nu e să câștigi conversații, ci să faci pași împreună cu celălalt înspre un adevăr mai adevărat. E despre curiozitate, nu competitivitate. 

Sunt elemente esenţiale şi fundamentul de la care pleacă orice discuție constructivă.

Omul de dincolo de muncă

Ador să mă joc cu idei şi cuvinte. Îmi place să spun povești copiilor şi copiilor care se ascund în adulți. Îmi plac cuvintele absconse cu melodism aparte. Și aliterațiile. Sunt super pasionat de procese de învățare.

Îmi place mult să gătesc pentru alții. Fac cafea de specialitate şi cunosc secretele unei cafele bune – la french press, V60, aeropress și ibric.

Fac balet de vreo 6-7 ani, am jucat într-un musical și-mi sunt familiare vreo 8 stiluri de dans. Uneori dansez și cânt pe stradă.

Am lângă mine un om minunat care mă completează și mă susține. Și un pisic care îmi este foarte drag.

Sunt posesor de multe cravate și ador să mă îmbrac colorat.

Am fost hiper competitiv. Acum sunt doar curios.

Sunt Nae.

Antrenează-te argumentativ

Dacă îți e dificil să ții piept cuiva într-o dispută, deși simți că ai dreptate.
Dacă ai o idee bună, dar nu îţi este clar cum să o susții într-un mod persuasiv.
Dacă discuțiile în contradictoriu îți provoacă anxietate şi te blochează.
Dacă te ferești să îţi exprimi punctul de vederea din teama de dezacord sau de conflict.

Sunt Nae, trainer-ul tău în arta conversației constructive. Sunt entuziasmat să te cunosc şi să te ajut să îţi formezi și menții în formă mușchiul argumentativ.

Nae Șovăială

Founder of Argument Antrenament

Prin completarea acestui formular sunt de acord sa fiu contactat